یك متخصص زنان و زایمان مطرح كرد

افزایش زمان انتظار برای حاملگی در سیگاری ها

بلاگ سان: متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به آثار منفی استعمال دخانیات بر قدرت باروری زنان و مردان، افزایش احتمال سقط جنین، افزایش احتمال مرگ ناگهانی نوزاد و بیقراری و استرس نوزاد را از دیگر عوارض استعمال دخانیات توسط والدین عنوان نمود.

افزایش زمان انتظار برای حاملگی در سیگاری ها
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، دکتر آتنا بهفروز متخصص زنان و زایمان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به مضرات استعمال دخانیات اظهار داشت: مصرف نیکوتین بصورت استنشاقی یا سیگار بسیار مرسوم می باشد اما به اشکال دیگری نظیر آدامس، سیگار الکترونیک و یا قلیان نیز استفاده می شود که آثار سوء و عوارض زیانبار همه این اشکال درباب باروری، حاملگی و جنین یکسان است.
بهفروز با اشاره به اینکه بطور کلی استعمال دخانیات موجب افزایش ریسک مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی، ریوی، پرفشاری خون، سرطان ریه شده و احتمال مرگ را زیاد می کند به تبیین عوارض زیانبار آن در عرصه باروری و حاملگی پرداخت.
وی ادامه داد: گرچه مصرف روزانه ۱۰ نخ سیگار یا بیشتر به عنوان عادت یا اعتیاد به سیگار تعریف می شود اما باید بدانیم که مصرف حتی یک نخ سیگار در روز نیز عارضه به وجود می آورد و هرچه میزان مصرف روزانه بیشتر باشد اساسا عوارض ناشی از آن نیز بیشتر می شود.
این استادیار دانشگاه با اشاره به عوارض ناشی از استشمام دود ثانویه یا دست دوم سیگار اشاره کرد: دود ثانویه یا دست دوم، دودی است که اطرافیان فرد سیگاری به علت معاشرت با وی استشمام می کنند و عوارضی همانند خود فرد سیگاری را در اطرافیانش بدنبال دارد.
به گفته ی ایشان، در صورت استعمال دخانیات توسط همسر یک فرد غیرسیگاری؛ فرد غیرسیگاری بر اثر مواجهه با دود دست دوم گویی که خودش سیگار مصرف کرده است و همانند یک فرد سیگاری تمام عوارض ناشی از استعمال دخانیات را تجربه می کند.
بهفروز با اشاره به اثر استعمال دخانیات در کاهش نرخ باروری اظهار داشت: وضعیت باروری در زنان و مردانی که دخانیات مصرف می کنند نسبت به افراد غیرسیگاری کاسته می شود و این افراد گرفتار کاهش نرخ باروری می شوند.
وی با اشاره به افزایش زمان انتظار برای توفیق در حاملگی در سیگاری ها اضافه کرد: اگر زمان مورد انتظار برای دستیابی به حاملگی یک زوج سالم حدود یک سال تلاش بدون استفاده از روش های پیش گیری از حاملگی باشد، شکست دستیابی به حاملگی در استعمال کنندگان دخانیات در طول این مدت زمان محتمل است.
بگفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، استعمال دخانیات موجب کاهش کیفیت تخمک گذاری در زنان و کیفیت اسپرم در مردان می شود. همین طور بر هورمون های مردانه اثر گذاشته و سبب کاهش نسبی سطح تستوسترون سیگاری ها می شود.
بهفروز استعمال دخانیات را موجب ایجاد فرسودگی (پدیده aging) تخمدان زنان برشمرد به نحوی که برای مثال کیفیت تخمدان های یک زن سیگاری ۳۰ ساله همانند یک زن ۴۰ ساله می شود، ذخیره تخمدان های وی نیز کم شده و مشکلات ناباروری برای آنان ایجاد می شود.
این متخصص زنان و زایمان بیمارستان مهدیه باتوجه به عوارض زیانبار استعمال دخانیات سفارش کرد زوجین از زمانی که تصمیم به فرزند دارشدن و حاملگی می گیرند حتما باید استعمال دخانیات را ترک کنند.
عوارض استعمال دخانیات در بارداری
این استادیار دانشگاه، استعمال دخانیات را موجب افزایش احتمال تمام عوارض بد حاملگی عنوان نمود و اظهار داشت: احتمال بروز مرگ داخل رحمی جنین در طول حاملگی در این افراد ۵۰ درصد بیشتر می شود و احتمال سقط بصورت نسبی بیشتر می شود.
به گفته ی ایشان، افزایش دو تا پنج برابری احتمال پارگی زودرس کیسه آب، افزایش بیش از ۳.۵ برابری احتمال کندگی یا دکولمان جفت و افزایش بیش از دو تا سه برابری احتمال تولد نوزاد با وزن پایین زیر ۲۵۰۰ گرم از عوارض استعمال دخانیات توسط مادر حامله است.
بهفروز، زایمان زودرس زیر ۳۲ هفته، بستری نوزاد در NICU، مبتلاشدن به عفونت های مکرر نوزاد و بستری در بخش های ویژه، اختلال در بلوغ ریه نوزاد، خونریزی مغزی جنین، بیماریهای ذهنی و خلقی، کاهش توان یادگیری در آینده و... و. را از دیگر عواقب استعمال دخانیات در حاملگی برشمرد.
به گفته ی ایشان، زایمان زودرس و عوارض ناشی از استعمال دخانیات در حاملگی برای خانواده ها آثار روحی و روانی و هزینه های هنگفتی در برخواهد داشت.
آثار استعمال دخانیات در نوزاد
این استادیار دانشگاه با اشاره به آثار زیانبار مصرف دخانیات در نوزاد مادران سیگاری اظهار داشت: بطور معمول احتمال مرگ ناگهانی در نوزادان مادران سیگاری افزایش خواهد یافت. این نوزادان بسیار حساس، بیقرار و مضطرب هستند.
به گفته ی ایشان، عوارض استعمال دخانیات در سنین بزرگسالی نیز نوزادان مادران سیگاری را تهدید می کند. این عوارض دیررس ممکنست ۵۰-۴۰ سال پس از تولد گریبانگیر فرزند مادران سیگاری شود و آنان را گرفتار اختلالات خلقی و دیابت نوع دو کند.
بهترین زمان ترک سیگار
بهفروز اشاره کرد: هرچه استعمال دخانیات زودتر ترک شود برای حفظ سلامت عمومی فرد بهتر است و سود بیشتری دارد. ترک استعمال دخانیات در زنی که تصمیم به حاملگی دارد موجب افزایش کیفیت تخمدان ها و پیش گیری از کاهش ذخیره تخمدانی می شود. ترک استعمال دخانیات در مردی که قصد پدر شدن دارد نیز کیفیت اسپرم ها و هورمون های مردانه به حالت طبیعی بازمی گردد و زودتر می تواند پدر شدن را تجربه کند.
این استادیار دانشگاه به افرادی که قصد فرزند دار شدن دارند و می خواهند در آینده پدر و مادر شوند سفارش کرد که در اسرع وقت سیگار کشیدن را قطع کنند.
بهفروز اشاره کرد: منظور از ترک استعمال دخانیات فقط سیگار کشیدن نیست بلکه هرگونه مصرف نیکوتین چه بصورت سیگار، آدامس، سیگار الکترونیکی، قلیان و... باید قطع شود تا وضعیت سلامت به حالت طبیعی بازگردد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به گفته ی ایشان، زنان سیگاری هنگامی که متوجه حاملگی خود می شوند باید هرچه زودتر تحت نظارت متخصص زنان و روانپزشک سیگار را ترک کنند. اگر ترک استعمال دخانیات در سه ماهه اول حاملگی صورت گیرد عوارض آن در حاملگی کاهش پیدا می کند و هرچه به تعویق افتد شاهد بروز عوارض ذکر شده خواهیم بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با تأکید بر ترک کامل مصرف دخانیات در دوران حاملگی اظهار داشت: نتایج تحقیقات نشان می دهد که کم کردن تعداد مصرف روزانه سیگار در مادران حامله چندان تاثیری نداشته و همچنان موجب بروز عارضه در نوزاد و جنین شده است.
بهفروز در خاتمه سخنان خود سفارش کرد: مادران حامله سیگاری در اسرع وقت و در سه ماهه اول مصرف نیکوتین را قطع کنند و برای این منظور داروهای جایگزین توسط پزشک برای مادر تجویز می شود تا عوارض ترک سیگار کم شود و آسان تر بتواند ترک کند.




منبع:

1403/03/12
10:55:13
0.0 / 5
314
تگهای خبر: الكترونیك , دانشگاه , كیفیت , متخصص
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
sunblog