زنان و خانواده در شهریور ۱۴۰۳؛

از افزایش سهم زنان در دولت تا سقط روزانه ۱۰۰۰ جنین

بلاگ سان: به گزارش بلاگ سان، در شهریور سال ۱۴۰۳ معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور به تشریح رویکرد های این معاونت پرداخت. همینطور مباحث در ارتباط با جمعیت در آن زمان بررسی گردید.

از افزایش سهم زنان در دولت تا سقط روزانه ۱۰۰۰ جنین

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ شهریور ما سال ۱۴۰۳ معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور با ریاست زهرا بهروز آذر شروع به کار کرد. وی در این ماه به اعلام رویکردها و اهداف این معاونت پرداخت. در آن زمان برخی مباحث در ارتباط با جمعیت هم مطرح بود.

سرمایه معنوی عمیق راهپیمایی اربعین برای کودکان

زهرا بهروز آذر معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری با اعلان اینکه راهپیمایی اربعین حسینی علاوه بر این که یک رویداد معنوی است، سبب افزایش تاب آوری شرکت کنندگان در این راه هم می شود، اظهار نمود: یکی دیگر از مسایل زیبا در راهپیمایی اربعین حسینی، خیر و نیکی است که در این راه اتفاق می افتد، در این راهپیمایی تعداد زیادی از افراد را می بینیم که می خواهند به همنوعان خود بدون هیچ گونه توقعی خیر و نیکی کنند و این تجربه ای است که در هیچ نقطه زمین از لحاظ زمانی و مکانی امکان تجربه آن وجود ندارد.
وی در یک برنامه رادیویی خاطرنشان کرد: مسیر راهپیمایی اربعین یک مسیر دوستدار کودک است و می بینیم که هر ساله برنامه های خوبی برای کودکان از جانب موکب ها برنامه ریزی می شود و در این ارتباط مهم می باشد که پدر مادرها هم در این راهپیمایی بیشتر به فکر فرزندانشان باشند تا این راهپیمایی به خاطره ای به یاد ماندنی و شیرین در اذهان آنها تبدیل گردد.

افزایش سهم زنان در دولت پیگیری می شود

زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در مورد پیگیری وعده رئیس جمهور برای افزایش سهم زنان در هیات دولت اظهار داشت: رئیس جمهور و اعضای شورای راهبری، دولت را فقط هیات وزیران درنظر نگرفته بودند. افزایش تعداد حضور زنان در دولت پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: تابحال خانم شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست، خانم فرزانه صادق در جایگاه وزارت راه و شهرسازی و بنده بعنوان معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، سه نفر خانمی هستیم که در کابینه حضور داریم و ان شاءالله اخبار خوشی در ایام آتی خواهیم داشت.
بهروزآذر همینطور عنوان کرد: تاکید رئیس جمهور و معاون اول به تمام وزیران است که در ترکیب شورای معاونین خودشان حتما از ظرفیت زنان و جوانان و اقوام استفاده شود؛ در این راه پیشنهاد شده است، مشابه فرآیند معرفی وزرا، کارگروه های تخصصی در دستگاه ها ایجاد و فرآیند انتصابات به شکل تخصصی و مبتنی بر شایستگی ها صورت گیرد.

سقط سالانه ۲۰ هزار جنین برای یافتن ۱۰۰۰ جنین ناسالم

انسیه کتابچی معاون وقت برنامه ریزی پایش و ارزیابی عملکرد دبیرخانه ستاد جوانی جمعیت در مورد حذف غربالگری و سقط های پزشکی جنین در قانون جوانی جمعیت و افزایش احتمال تولد نوزاد ناسالم اظهار داشت: ماده ۵۳ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت به دنبال حذف غربالگری ها نیست بلکه به دنبال استانداردسازی غربالگری ها است. غربالگری در ذات خود به معنای یافتن مشکل در جمعیت هدف است. یعنی غربالگری ۳ ماهه اول می آید و به دنبال ناهنجاری ژنتیکی بین مادران آبستن می گردد.
وی در ادامه اظهار داشت: از ۱ میلیون غربالگری با مثبت کاذبی که برخی از لابراتوار های غیر استاندارد هم داشتند به شکل میانگین در سال به ۱۵۰ هزار نفر می گفتیم شما های ریسک هستی. درحالی که در طول یک سال بدون هیچ غربال گری فقط ۱۰۰۰ بچه با ناهنجاری ژنتیکی به دنیا می آید. یعنی به ۱۴۹ هزار نفر برچسب بی جا می زنیم. از این خانواده ها این ۱۰۰ هزار نفر هزینه های هنگفتی می دادند که بفهمند بچه شان سالم می باشد یا نه. برخی در آن آزمایش تهاجمی آمینوسنتز بچه شان را از دست می دادند. ۲۰ هزار نفر بچه که اکثراً سالم بودند را سقط می کردند در حالیکه از کل ۱۵۰ هزار مورد در بدترین حالت فقط ۱۰۰۰ کودک ناسالم متولد می شد. بقیه هم که می خواستند به هر قیمتی بچه را نگه دارند تا روز زایمان استرس می کشیدند و به طور عمده هم سالم بودند.

اجرای ۳۵ درصدی قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت

کتابچی در ارتباط با میزان پیشبرد قانون بیان نمود: اگر به نسبت سایر قانون های کشور محاسبه نماییم در مورد قانون جوانی جمعیت خیلی خوب کار کردیم. قوانینی داریم که ۱۰ تا ۱۵ سال خاک می خورند و حتی ۵ درصدش هم اجرا نشده اند. ولی با توجه به این که فقط ۳ سال از ابلاغ این قانون می گذرد نزدیک به ۳۰ الی ۳۵ درصد از این قانون اجرا شد.
معاون برنامه ریزی و پایش ستاد ملی جوانی جمعیت در مورد اظهاراتی در فضای مجازی بر مبنای پر هزینه بودن طرح اظهار داشت: اولاً همه قانون نیازمند اعتبار نیست. ما ۱۷۰ حکم داریم که ۴۵ تای آن احتیاج به اعتبار جدید دارند. در بعضی موارد دستگاه ها کارشان را انجام می دهند و فقط اولویت یا شکل آنها عوض می شود. یعنی یکسری موارد جزو وظیفه ذاتی دستگاه ها است که اولویت هایشان تغییر داده می شود.

آمار جمعیت ایران ۸۶ میلیون نفر است نه ۹۱ میلیون!

محمد جواد محمودی رئیس مؤسسه تحقیقات جمعیت در نشست خبری با مبحث آخرین تحولات جمعیتی کشور ضمن اعلام برخی آمار جهانی انتشار یافته در سازمان ملل در حوزه جمعیت اظهار داشت:
برای پیشبینی و برآورد جمعیت یک کشور عدد جمعیت حاصل از سرشماری بعنوان پایه سالانه، عدد نرخ باروری و همینطور میزان امید به زندگی در آن کشور ضروری است تا بتوان میزان جمعیت در سالهای بعد را به درستی و نزدیک به حقیقت تخمین زد.
وی اضافه کرد: جمعیت ایران بر اساس سرشماری جمعیت سال ۹۵ حدود ۷۹ میلیون نفر بوده است که بر طبق این پایه جمعیت ۷۹ میلیونی و نرخ باروری ۱.۶ درصد، و عدد امید به زندگی ۷۶ در ایران جمعیت کشور امسال حدود ۸۶ میلیون نفر برآورد می شود. این در حالیست که برخی موسسات خارجی وابسته به سازمان ملل جمعیت ایران را در حدود ۹۱ میلیون نفر اعلام نموده اند. علاوه بر این در چند سال گذشته حدوداً سالی ۶۰۰ هزار نفر به جمعیت ما اضافه شده است اگر همین تعداد را از سال ۹۵ تا ۱۴۰۳ سالانه به جمعیت بیفزاییم نهایتا جمعیت ما ۸۶ میلیون نفر می شود.
نرخ باروری در کشور پایین تر از سطح جانشینی است
علی اکبر محزون مدیر کل سابق دفتر جمعیت و سرشماری مرکز آمار ایران ضمن اشاره به بحث شاخص باروری کل اظهار داشت: متوسط تعداد فرزندی که به ازای هر خانم به دنیا می آمد در چند دهه قبل بین ۶ تا ۷ فرزند بود. یک سطحی داریم به اسم سطح جانشینی جمعیت که اگر دو فرزند جایگزین پدر و مادر شوند می گوئیم جایگزینی جمعیت اتفاق افتاده و لب مرز است. ۰.۱ هم به سبب احتمال مرگ و میر فرزندان اضافه می شود ازاین رو سطح جانشینی در دنیا ۲.۱ است. نرخ باروری ما از این سطح جایگزینی و خط قرمز هم عبور کردیم و پایین تر هستیم.
وی در ادامه اظهار داشت: از این حدود ۲ فرزند حتی کم تر حدود ۱.۶ فرزند به ازای هر خانم ایرانی در کشور داریم. این یعنی ما در سالهای بعد جایگزینی جمعیت را نخواهیم داشت و جمعیت میان سال سن سالمندی را رد می کند و ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی باید برای آن آمادگی داشته باشند.
شیب نزولی تعداد موالید سالانه متوقف شده است
محزون در ادامه اظهار داشت: در فضای مجازی یک سری بحث های سطحی اتفاق می افتد که واقعا تحلیل کارشناسی نیست. مثلا مطرح می کنند که آمار میزان تولد در سال ۱۴۰۱ از ۱ میلیون و ۷۵ هزار به ۱ میلیون و ۵۷ هزار در سال ۱۴۰۲ رسید. پس این قانون به درد نمی خورد و نتوانست خوب کار کند در حالیکه این نوع تحلیل درست نیست.
وی در ادامه به میزان پیشرفت قانون اشاره نمود و عنوان کرد: آمار موالید ما در ۱۵ استان افزایشی بود. عدد کل در کشور به تنهایی کافی نیست. شیب نزولی شدید موالید متوقف گردید. نکته بعدی در رابطه با سهم فرزندان سوم و چهارم در این آمار است. طبق آمار سه ماهه نخست سال جاری آمار فرزندان سوم روند افزایشی داشته است.
محزون همینطور بیان نمود: مثلا در سال ۱۴۰۰ این آمار ۱۵.۵ درصد بود. در سال ۱۴۰۱ به ۱۶.۵ درصد و در سال ۱۴۰۲ به ۱۷.۸ درصد و در همین ۳ ماهه نخست سال جاری ۱۸.۳۷ درصد رسید. این یک روند افزایشی بود. فرزند چهارم از سال ۱۴۰۰ به ترتیب میزان ۳.۸ درصد، ۴.۲ درصد، ۵.۲ درصد، ۵.۵۶ درصد و فرزند پنجم ۱.۳ درصد، ۱.۷ درصد، ۲.۱ درصد و ۲.۳۶ بوده است. این آمارهایی است که نباید چشم مان را روی آن ببندیم.
سقط ۱۰۰۰ جنین در روز از عاملهای مهم کاهنده جمعیت
وی در مورد سقط جنین اظهار داشت: ۳۴.۵۷ درصد از ولادت های کشورمان سقط جنین اتفاق می افتد. یعنی اگر حدوداً یک میلیون و ۱۰۰ هزارتایی میزان تولدها در کشور ما اتفاق بیفتد حدود ۳۸۵ هزار سقط در سال را این مدل برآورد می کند. حالا مدلهای مختلف عددهای متفاوتی می دهند. روزی ۱۰۰۰ سقط جنین عدد کمی نیست. همین عدد را اگر بر تعداد تولد ما اضافه می شد دیگر دغدغه سطح جانشین با تولد نداشتیم.
ظرفیت های توسعه کسب و کار خانگی را افزایش می دهیم
زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تکیه بر این که مبحث اشتغال خانگی از ظرفیتهای جدی توسعه کارآفرینی و کسب و کار خانگی است، مطرح کرد: زنان تمایل دارند درآمدزایی کرده و کمک هزینه خانواده باشند که کیفیت و رفاه زندگی افزایش پیدا کند. تلاش ما بر اینست که دو مسیر ایجاد و رشد کسب و کار خانگی را دنبال نماییم.
وی اشاره کرد: توسعه کسب و کار خانگی سه منظر دارد؛ توسعه فردی، توسعه مهارت های کسب و کار و مهارت تکنولوژی. تمام تلاش ما بر اینست که ظرفیتهای توسعه اشتغال زنان را در این سه محور افزایش دهیم.
بودجه زنان و خانواده ۵ همت، پرداختی دستگاه ها ۱۲۰ میلیارد!
سارا فلاحی نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حالا در فصل های مختلف برنامه های توسعه مبحث مشارکت زنان به ویژه مشارکت اجتماعی آنها مطرح گردیده است، مثلا فصل ۱۶ ماده ۷۹ و ۸۱ برنامه هفتم توسعه به مبحث زنان اختصاص یافته و بر ضرورت ایجاد زیرساخت های شتاب دهی به حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی در حوزه کارهای خلاقانه، دانش بنیان ها در حوزه های مختلف تاکید گردیده است. اما این که تا چه میزانی قوانین مجلس را میتوان اجرا کرد، باید بگویم امیدواریم به سرنوشت قوانین برنامه های توسعه دیگر گرفتار نشویم.
وی اضافه کرد: در بند ۹ ماده ۱۸ پیشنهاد شده است که یک درصد بودجه دستگاه اجرایی به حوزه زنان خانواده و جمعیت اختصاص یابد و با جزئیات به عناوین مختلف اشاره کرده ایم. اجرای همین بند حدود ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان هزینه بر بود که دراین خصوص جلسه ای در مجلس برگزار شد که کل دستگاه اجرایی طبق صحبت معاون اجرای معاون زنان رئیس جمهور شاید کمتر ۱۲۰ میلیارد از این پول محقق شده بود، متاسفانه دستگاههای اجرایی مخصوصاً در حوزه زنان و خانواده و جمعیت از اجرای قوانین حتی قانون هایی که در بودجه تعیین می شود هم شانه خالی می کنند و آنها را به منصه ظهور نمی رسانند.
زنان در حکمرانی موفق و پایدار عاملان تغییر هستند
زهرا بهروز آذر معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در مجمع زنان سازمان شانگهای تصریح کرد: عدالت، شفافیت و بهره برداری کامل از همه ظرفیت ها، سه اصل اساسی حکمرانی موفق و پایدار برای حل چالش هاست. امروز زنان بعنوان نیمی از سرمایه فکری، تخصصی و انسانی جوامع نقش و اهمیت ویژه ای در شناسایی و رفع این چالش ها پیدا کرده اند. در این بین، نقش زنان نوآور و کارآفرین در همگانی شدن این باور حائز اهمیت می باشد و زنان می توانند بازیگر اصلی و پیش برنده برای رسیدن به این هدف باشند.
وی اضافه کرد: ا تکیه بر توانایی های ذاتی مان در همدلی، همیاری و نوآوری، توانسته ایم موانع بسیاری را از پیش رو برداریم. امروز، با اطمینان می توانیم بگوییم که ما زنان عاملان تغییر هستیم و می توانیم با هم متعهد شویم که با بهره گیری از تمامی ظرفیتهای خود، بخصوص در حوزه های فناوری، اقتصاد و سیاست، به بهبود زندگی همه انسان ها کمک نماییم تا دنیایی عادلانه تر، دوست داشتنی تر و پایدارتر داشته باشیم.
اسلام دارای غنی ترین الگوها در حوزه زنان و حقوق آنها
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست هم اندیشی بانوان بین الملل اشاره کرد: اسلام یکی از غنی ترین الگوها را نسبت به زنان و حقوق آنها عرضه می دهد. زن در اسلام مظهر عشق و عظمت است و تاریخ پر از نمونه هایی از زنان قدرتمند و تاثیر گذار است که هم در زمینه های علمی و هم در زمینه های اقتصادی و اجتماعی نقش آفرینی می کنند.
وی ضمن اشاره به این که اسلام دیدگاه های بسیار والا و منحصر به فردی در رابطه با زنان دارد که متاسفانه اغلب نادیده گرفته می شود، اظهار داشت: اسلام به زنان حق مالکیت، حق تحصیل، و حق مشارکت در امور اجتماعی را داده است. در زمانیکه در خیلی از نقاط جهان، زنان از ابتدایی ترین حقوق محروم بودند، اسلام کرامت و عزت زن را به رسمیت شناخت.
وی اضافه کرد: ما باید تلاش نماییم تا این ارزش های والای اسلامی در رابطه با زنان را به جهانیان معرفی نماییم. باید نشان دهیم که اسلام دین عدالت و احترام به کرامت انسانی است، نه دین تبعیض و ظلم.


منبع:

1404/01/11
12:28:04
0.0 / 5
13
تگهای خبر: بازی , برنامه , جوانان , دستگاه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان بلاگ سان
sunblog