زنان و خانواده در اردیبهشت ۱۴۰۳

از جایزه ملی جوانی جمعیت تا جنبش تعهد به خانواده

بلاگ سان: در اردیبهشت 1403 تدوین سند جنبش تعهد به خانواده به عنوان یادگار رئیس جمهور شهید مورد بررسی قرار گرفت و رویداد دومین جایزه ملی جوانی جمعیت اجرا شد.

از جایزه ملی جوانی جمعیت تا جنبش تعهد به خانواده

خبرگزاری مهر - گروه جامعه: حوزه زنان و خانواده در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ موضوعات مختلفی داشت. در این ماه داستان درج نام مادر بر روی کارت ملی بازهم مطرح بود.
انسیه خزعلی معاون وقت زنان و خانواده رییس جمهور در این خصوص اصرار کرد که باتوجه به برنامه ای که برای تغییر کارت ملی وجود دارد و هیچ اسمی در کارت های آینده نخواهد آمد.
خزعلی اضافه کرد: اگر مسؤولان ثبت احوال این سخن را بدون پشتوانه و برای از دستور خارج کردن پیشنهاد مطرح کرده اند، حال که آنرا نفی می کنند باید درخواست بانوان بر اساس آوردن اسم مادر در کنار اسم پدر، مجدد به جریان افتد.

ریاست ایران بر جلسه توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند

از رویدادهای قابل طرح می توان به جلسه کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) به ریاست کشورمان اشاره نمود. خدیجه کریمی، مدیرکل بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، با اشاره به ماهیت کارهای کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان به عنوان یکی از موضوعات بین رشته ای آیورا اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران درنظر دارد از ظرفیتهای سایر کارگروه ها به سود توانمندسازی زنان بهره برداری نماید و ارتباط مؤثر درون کارگروهی باید قسمتی از دستور کار سایر کارگروه ها شود.
گزارش برنامه کاری دو سال قبل هم تشریح شد، برنامه های در دست اقدام و پیشنهادات کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت و قرار شد نمایندگان کشورهای عضو برنامه های و طرح های خودرا بعد از مشورت با مراجع ذیربط بوسیله دبیرخانه به کشورمان ارسال نمایند.

اعطای جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاه های اجرائی، شرکتها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران اجرا شد.
شکیبا محبی تبار دبیر ستاد ملی جمعیت در این خصوص اظهار داشت: خانواده های ما سرمایه ما هستند که در خیلی جاهای دنیا چنین چیزی را نمی بینیم، الحمدالله ما هنوز این نعمت را داریم و باید پشتیبانی از هنرمندانی نماییم که با دلسوزی قدر گوهر گرانقیمت خانواده را بدانند و تقویتش کنند.
وی همین طور به تشریح دستاوردهای دولت در امتداد افزایش جمعیت پرداخت و اظهار داشت: همچون این دستاوردها اهدای بیش از ۸۰ هزار زمین به خانواده های دارای سه فرزند به بالا را می توان نام برد. همین طور ۱.۵ میلیون وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است و حجم صف انتظار دریافت وام ازدواج کم شده و در مجموع ۲۰۳ همت وام ازدواج پرداخت شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: اعطای سهام بورس به ازای تولد هر فرزند که تابحال ۶۵۷۶۴۷ نفر ثبت نام کرده اند و پروسه آن درحال پیموده شدن است نیز قابل ذکر است. این سهام متعلق به نوزادان است که در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱ میلیون تومان آغاز شد که تابحال سالی ۵۰۰ هزار تومان افزوده شده است.
محبی تبار با اشاره به خدمات استخدامی به مادران و پدران توسط سازمان اداری و استخدامی طبق قانون اظهار داشت: مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه رسیده و برای تمام مستخدمین دولت و تامین اجتماعی و نیروهای مسلح بطورکامل اجرا شده است.
وی اضافه کرد: بسته تغذیه و بهداشت رایگان با همت وزارت بهداشت تعریف شده و به بهره برداری رسیده است. کوپن های ۶۰۰ هزار تومانی که به خانواده های دهک اول تا پنجم در امتداد سیاستهای جمعیتی پرداخت شده است و تسهیلات دانشجویی و طرح نیروی انسانی پزشکی هم درحال انجام شده است.
محبی تبار درباره ی ناباروری هم بیان کرد: درمان زوج های نابارور در اولویت دولت می باشد در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۷ مرکز دولتی و ۵۷ مرکز خصوصی در امتداد درمان زوج های نابارور به بهره برداری رسیدند. بیمه زوج های نابارور نیز باید تقویت شود که هم اکنون در مراکز دولتی با پوشش بیمه ای ۹۰ درصد و در مراکز خصوصی با پوشش بیمه ۷۰ درصد به انجام می رسد. بیمه مادران و زنان دارای سه فرزند به بالای روستایی و عشایر بطورکامل اجرائی شده است.
وی در آخر اشاره کرد: این خدمات و تسهیلات به نظر خود ما هم ایده آل نیست و باید بیشتر به این مقوله پرداخته شود. به لحاظ فرهنگی خانواده داری سرمایه اصلی ملت ایران است که این دفعه مسئولیت دولت در امتداد پشتیبانی از جوانان خواهد بود. در حوزه فرزند سوم و چهارم تسهیلات خوبی داریم که رشد آمار جمعیت فرزند سوم و چهارم نشان دهنده اثرگذاری آنست. اما آن چه هم اکنون بالاتر از هر چیزی اهمیت دارد ازدواج جوانان و تولد فرزند اول است که در سال ۱۴۰۳ روی این مساله سرمایه گزاری نموده و برنامه خواهیم داشت.

تدوین منشور خانواده و

طراحی پلت فرم همساز

نسیه خزعلی معاون زنان و خانواده رییس جمهور به مناسبت بزرگداشت روز روانشناس از بر عهده گرفتن تدوین منشور مشاوره خانواده آگاهی داد و اظهار داشت: در ماه های قبل به تدوین غائی رسید که پس از رفتن به شورای مهندسی فرهنگی، عمومی خواهد شد.
وی بیان کرد: از وظایف دیگری که در ماه های شروع به کار دولت از جانب رییس جمهور بر عهده این معاونت گذاشته شد، برنامه ریزی برای پیشگیری یا کاهش طلاق بود که در این خصوص برنامه هایی را به ستاد ملی زن و خانواده بردیم و بعد از تصویب، نتیجه غائی در کمیسیون های فرعی و اصلی دولت مصوب و ابلاغ گردید.
خزعلی همین طور اظهار داشت: همچون این برنامه ها می توان به طراحی پلت فرم همساز برای زوجین نوپا اشاره نمود، تا از روزی که ازدواج می کنند مشاور خانواده در اختیار آنها قرار بگیرد و هر ماه با آنها تماس گرفته شود. در این طرح همین طور آموزش هایی برای مهارت زندگی و ارتباط به زوجین داده می شود تا گرفتار مشکل نشوند.

خانواده مقاوم و جنبش های اخلاقی جهان متحول امروز

همایش بین المللی خانواده مقاوم، جنبش های اخلاقی جهان متحول امروز، در اواخر اردیبهشت در تهران و قم اجرا شد. حجت السلام والمسلمین زیبایی نژاد رییس پژوهشکده زنان و خانواده با اعلان اینکه سیاستگذاری ما فهمی از موقعیت تهدید ندارد بیان کرد: مسؤولان باید به شکلی سیاستگذاری کنند که خانواده در حفظ ارزش های اخلاقی توانمند شوند. سیاستهای حمایتی دولت ها از خانواده ها سبب می شود که ظرفیت درونی خانواده ها شکوفا نشود. تاریخ نشان میدهد که نگرانی ها سبب شده خانواده ها ظرفیت تولید کنند و مشکلات خودرا در درون خود حل کنند.
وی در توضیحات محورهای همایش اظهار داشت: مساله اصلی ما این است که چگونه می توانیم فهم خودرا در موقعیت های مختلف بالا ببریم و آیا می توانیم به شکلی عمل نماییم که یک نسل مقاوم و نسلی که بر اصول و ارزش ها استقامت می کند تربیت کنیم؟ چگونه و چه پیش نیازهایی داریم؟ و چگونه باید سیاستهای برنامه ریزی اصلاح شوند؟ آیا مدیریت شهری می تواند الگوی اخلاق و دوستدار خانواده باشد؟
در این همایش نظریه هایی در رابطه با موضوع همچون حوزه الهیات، تاریخ و تمدن، سیاستگذاری های اجتماعی و تحلیل های جامعه شناختی و روان شناسی و نیز در عرصه اخلاق عنوان شد.

باید بدنبال افزایش دورکاری برای مادران باشیم

انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده؛ در حاشیه جلسه هیات دولت درمیان خبرنگاران بیان کرد: خیلی موافق کاهش ساعت کاری بصورت مطلق نیستم؛ بجای کاهش مطلق ساعت کاری، باید بدنبال افزایش دورکاری باشیم.
وی اضافه کرد: ساعت کاری اگر بصورت حضوری کم می شود باید بصورت دورکاری ادامه داشته باشد.
خزعلی گفت: دورکاری می تواند به مادران شاغل در تعادل بین کار و زندگی و افزایش کیفیت عملکردشان کمک نماید.

سند «جنبش تعهد به خانواده» یادگار رییس جمهور شهید

در پایان این ماه واقعه سقوط هلی کوپتر رییس جمهور و شهادت ایشان و همراهانشان صورت گرفت. آیت الله رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل ایده «جنبش تعهد به خانواده» را مطرح کرده بود و معاونت زنان و خانواده در این زمان تدوین سند جنبش تعهد به خانواده به عنوان یادگار رییس جمهور شهید در پیش گرفت. انسیه خزعلی درباب این سند اظهار داشت: هدف ما عملیاتی کردن این سند است تا بتوانیم خانواده تراز را به جهان معرفی نماییم و نقص های قانون و دستورالعمل ها را رفع نماییم. در این جهت اقداماتی مانند بحث پیش گیری از طلاق در قالب پلت فرم همساز، بحث های جمعیت در بعد اقتصادی و فرهنگی، تدوین فاکتورهای خانواده موفق انجام شده و در پی تصویب نشان خانواده هستیم. وی با تأکید بر این که ممکنست تفاوت هایی در مبنا با سایر کشورها داشته باشیم بیان کرد: مباحث دینی در سطح ملی این سند پررنگ است ولی در سطح منطقه ای نگاه فرادینی خواهیم داشت. برای اینکه ادیان و فرق دینی بسیاری وجود دارد که به موضوع خانواده اصیل و فطری اهمیت می دهند. خزعلی در آخر اشاره کرد: بدنبال یافتن مشترکات در عرصه خانواده هستیم و در بحث خانواده سنت گرا و تجددگرا نیز بدنبال تعریف الگوی سوم هستیم که هم ارزش ها را حفظ کند و هم با زمانه و اقتضائات آن جلو برود. این سند در سطح ملی است و پس از معرفی فاکتورهای خانواده تراز در داخل به مراحل بین المللی هم ورود خواهیم کرد.


منبع:

1404/01/07
13:24:51
0.0 / 5
23
تگهای خبر: آموزش , برنامه , جایزه , جوانان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان بلاگ سان
sunblog