هم عهدی بانوان مقاومت در طرح امت پیروز با محوریت آیات قرآن
به گزارش بلاگ سان، مرکز راهبری و هم آهنگی بانوان سازمان تبلیغات طرح امت پیروز را به دنبال تبیین یک نقشه راه برای ایجاد الگویی مشترک از مقاومت با استفاده از آیات قرآن راه اندازی کرده است.
به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، مرکز راهبری و هم آهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در ماه مبارک رمضان سالجاری، طرح «امت پیروز» را بعنوان بخشی از طرح «زندگی با آیه ها» طراحی و برنامه ریزی نموده است. طرح مذکور به دنبال تبیین یک مدل مفهومی و یک نقشه راه برای ایجاد الگویی مشترک از مقاومت با استفاده از آیات قرآن در جریان سبک زندگی است.
سارا طالبی، مدیر مرکز راهبری و هم آهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در مورد طرح «امت پیروز» اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی مرهون به کارگیری استعداد رهایی بخش روایت شیعی از اسلام سیاسی در عرضه الگوی مقاومت در مقابل سلطه استکباری غرب و ارزش های استعلایی مدرنیته غربی در مقابل ارزش های دینی در قرن جدید بحساب می آید. ظرفیتی که به تدریج به الگوی تاثیر گذار و ساختارشکن در معادلات نظام قدرت جهانی تبدیل شد. بررسی چیستی مفهوم مقاومت، ابعاد، زمینه ها، پیامد و چشم انداز مقاومت و عرضه مدل مفهومی از مقاومت در ساختار آیه های قرآن با عنایت به تبیین صحیح از مفهوم مقاومت در میان آحاد مردم و همینطور بازنمایی مفهوم مقاومت در همراهی کردن اقشار مختلف ضروری به نظر می رسد.
طالبی با تکیه بر نقش بانوان در مقاومت با محوریت قرآن اظهار داشت: این طرح به منظور احیا و ایجاد روحیه امید و تبادل مبحث مقاومت و نقش آن در پیشرفت امت اسلامی بین بانوان ایران و بانوان جبهه مقاومت همچون بانوان لبنانی، با استفاده از ظرفیت محافل قرآنی در ماه مبارک رمضان، بعنوان عاملی انگیزه بخش در وحدت جوامع اسلامی طراحی گردیده است.
بدیهی است برگزاری این محافل باعث تحبیب قلوب بانوان ایرانی و لبنانی و در درجه بعد باعث تبادل محتواهای تفسیری و مفهومی آیات قرآن کریم و ایجاد عهد جمعی در عمل به آیات، در بین ایشان می شود.
مدیر مرکز راهبری و هم آهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی به فرایند و روش اجرای این طرح اشاره کرد: در ابتدا یک محفل قرآنی ویژه بانوان در ایران و یک محفل قرآنی ویژه بانوان در لبنان انتخاب شده (محفل خانگی، دانش آموزی، دانشجویی، حوزه علمیه خواهران، مسجد، حسینیه و…) و هماهنگی های لازم جهت برگزاری محفل مشترک در فضای مجازی صورت می گیرد.
در هر محفل مشترک ایران و لبنان، که در فضای مجازی شکل گرفته است، ابتدا قرائت آیاتی از قرآن از آیات جز آن روز انجام شده و سپس همان آیات توسط مبلغه ی مسلط به زبان فارسی و عربی و بر مبنای کتاب «زندگی با آیه ها» تفسیر می شود. این محفل مشترک با آیین هم عهدی بانوان در پایبندی به اجرای محتوای آیه و ادامه راه شهدای مقاومت تمام می شود.
همچنین در حاشیه هر محفل، برنامه ای با هدف تقویت گفتمان و فرهنگ مقاومت پیشبینی و اجرا می شود؛ همچون تکریم مادران، همسران و دختران شهدا، یا معرفی زنان فرهیخته هر دو کشور به یکدیگر، مانند زنان دانشمند، یا خانمهایی که از چهره های برجسته فرهنگی و تاریخی دو کشور به شمار می روند، یا زنان ورزشکار، دانشمند یا مجاهد. خانمهایی که موفق به تربیت فرزندان خوب و موفق شده اند، و همینطور تجلیل از دانشجویان دختر برجسته در انجمن های دانشجویی و سایرین.
این طرح در نیمه ابتدایی ماه مبارک رمضان در استانهای اصفهان، فارس، زنجان، خراسان شمالی، لرستان، قم، آذربایجان شرقی، یزد، تهران، خراسان جنوبی و ایلام برگزار شده است. محافل معمولا در مرکز استان برگزار شده و شهرستان های استان هم از راه فضای مجازی به آن متصل می شوند.
از جمله دو محفل ویژه ذیل این طرح برگزار شده است: در روز ۲۲ اسفند مصادف با ۱۱ رمضان، محفل قرآنی مشترک در استان خراسان شمالی با حضور بانوان فرهیخته قرآنی و در لبنان، شهر عدلون، مقام النبی ساری، با حضور ۳۰۰ بانوی مجاهد در لبنان، که ۵۰ نفر آنان مادران و همسران شهدای مقاومت لبنان بودند، برگزار گردید.
همچنین در روز جمعه ۲۴ اسفند مصادف با ۱۳ رمضان، محفل قرآنی مشترک در شهر قم و حرم حضرت معصومه (س) و همزمان در حسینیه ای در شهر کفر رمانِ لبنان برگزار گردید.
سارا طالبی برنامه های آتی این طرح را این گونه اظهار داشت: یک محفل قرآنی ویژه هم مقرر است در روز میلاد امام حسن مجتبی (ع) در مزار شهید سیدحسن نصرالله با حضور بانوان قرآنی لبنان و به شکل مشترک در شهرستان های استان تهران برگزار گردد.
همچنین مرکز راهبری و هم آهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی قصد دارد این طرح را تا پایان ماه مبارک در استانهای بوشهر، مازندران، کرمان و سایر استان ها به اجرا درآورد.
*جعفر محمدی کلی
منبع: blogsun.ir
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب