اعلام شیوه جدید پذیرش دانشجوی دکتری

بلاگ سان: طبق مندرجات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری، شیوه ˮپذیرش استاد محورˮ به شیوه های پذیرش دانشجوی دکتری سال ۱۴۰۲ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی افزوده شد.

اعلام شیوه جدید پذیرش دانشجوی دکتری
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، این شیوه پذیرش، به دو شیوه "آموزش-پژوهشی" و "پژوهش محور" پذیرش دانشجوی دکتری سال ۱۴۰۲ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی افزوده شد و پذیرفته شدگان اولیه آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از سال جاری می توانند به یکی از شیوه های زیر در دوره دکتری پذیرفته شوند:
شیوه آموزشی ـ پژوهشی: شیوه آموزشی ـ پژوهشی، روشی است که محتوای برنامه آن مشتمل بر واحدهای درسی و رساله می باشد. این شیوه تا سال ۱۳۸۹ تنها شیوه آموزشی در ایران بوده و پذیرش دانشجو در همه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور فقط به این روش صورت می گرفت.
شیوه پژوهش محور: مقطع دکتری تخصصی است که با محوریت پژوهش و مشتمل بر دریافت واحدهای آموزشی محدود و عرضه رساله برگزار می گردد.
برگزاری مقطع دکتری پژوهش محور مشروط به داشتن طرح تحقیقاتی تقاضا محور طرح تحقیقاتی دارای کارفرمای مشخص که برابر قرارداد، اجرای آن به مؤسسه واگذار و اعتبارات کامل آن به همراه هزینه های نظارت بر آن توسط کارفرما تأمین و نتیجه کار هم تحویل گرفته می شود( با کارفرمای مشخص )شخصیت حقوقی شامل دولتی و غیردولتی است که طی یک قرارداد، انجام طرح تحقیقاتی را به دانشگاه/مؤسسه واگذار نموده و تأمین همه هزینه های انجام و نظارت بر اجرای مبحث قرارداد است را تقبل می کند.
شیوه استاد محور: اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مرتبه استاد و دانشیار که حداقل دارای یکی از عناوین استاد نمونه کشوری، سرآمد آموزشی کشوری، دانشمندان یک درصد و دو درصد جهانی یا یک درصد اعلام شده توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسالم )ISC، )برگزیده جشنوارههای ملی و بین المللی از قبیل فارابی، خوارزمی، رازی و نظایر آن باشند، می توانند حداکثر به میزان ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش اعلام شده به صورت مازاد بر ظرفیت، نسبت به پذیرش دانشجو به شیوه استاد محور اقدام نمایند.
داوطلبان در صورت کسب حدنصاب تعیین شده و معرفی برای انجام مرحله دوم آزمون، در هنگام انجام مصاحبه تخصصی در صورت اعلام پذیرش به شیوه استاد محور توسط دانشگاه می توانند نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام نمایند. پذیرش به شیوه استاد محور بعد از طی مراحل و فرایندهای مربوطه و برپایه اولویت انتخابی داوطلبان، توسط سازمان سنجش آموزش کشور صورت خواهد گرفت.
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، بر مبنای قانون سنجش و پذیرش دانشجو و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی، پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بر مبنای نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاه ها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آیین نامه های مربوط، اولویت کد رشته محل های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر مبنای معیارهای فوق انجام می گیرد.
همینطور نمره مصاحبه شامل ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی بر مبنای شیوه نامه ابلاغی که از جانب سازمان سنجش دانشگاه ها ارسال می شود، صورت خواهد گرفت و دانشگاه ها برای همه افراد معرفی شده نمره ای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین کرده و گزینش نهایی به این سازمان ارسال می شود.
بر مبنای مصوبه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورایعالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی می توانند با عنایت به نمرات متقاضیان و نظر گروههای آموزشی حد نصاب برای متقاضیان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال نمایند.
همینطور دانشگاه ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده که نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می شود.
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شهریور سال قبل در گفت و گو با ایسنا، با بیان خبر بهره مندی دانشجویان دکتری از حق انتخاب استاد، در رابطه با اجرای طرح "استاد محوری" برای دانشجویان مقطع دکتری اظهار داشت: پذیرش دانشجوی مقطع دکتری، نخستین گام در حوزه استاد محوری است. این طرح نه تنها برای دانشجویان مقطع دکتری قابلیت اجرایی دارد، بلکه می تواند برای دانشجویان نخبه مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی هم اجرا شود. با اجرای طرح استادمحور، دانشجویان برتر برای انتخاب استاد دوره دکتری از اولویت حق انتخاب برخوردار خواهند شد.
دکتر عمو عابدینی، با اشاره به اینکه برمبنای مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، ۲۰ درصد از دانشجویان مقطع دکتری در سال آتی استاد محور می شوند، توضیح داد: با اجرای طرح استادمحور، دانشجویان برتر برای انتخاب استاد دوره دکتری از اولویت حق انتخاب برخوردار خواهند شد. امکان دارد یک داوطلب رتبه یک کنکور علاقه داشته باشد درس خویش را به صورت مثال، با یک استاد رشته ریاضی که در دانشگاه سیستان و بلوچستان برجسته است؛ بگذراند اما نسبت به این که گروه به او چنین اجازه ای می دهد، اطمینان خاطر ندارد. بنابراین درنظر داریم، تمام اعضای هیئت علمی در سازمان سنجش کد اختصاصی داشته باشند و افراد برتر کنکور بتوانند استاد مورد علاقه خویش را انتخاب کنند. اگر طرح "استادمحوری" اجرا شود، عدالت آموزشی هم برقرار می شود. همچین اساتید تراز به جهت اینکه صاحب دانشجوی ممتاز شوند، دیگر نیازی نیست به پایتخت مهاجرت کنند.




1402/02/01
17:12:06
0.0 / 5
491
تگهای خبر: آموزش , اساتید , برنامه , جشنواره
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
sunblog