اهمیت ایفای نقش والدین در ۶ سال اول زندگی کودک

به گزارش بلاگ سان، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اهمیت ایفای نقش والدین در 6 سال اول زندگی کودک اظهار داشت: این دوره، موسس شخصیت، احساس امنیت، و ایجاد ارزش های انسانی در کودک است.

اهمیت ایفای نقش والدین در ۶ سال اول زندگی کودک

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، جلسه مشترک زهرا بهروزآذر معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با آزاده نظر بلند دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با هدف بررسی زمینه های همکاری برای ترویج کتابخوانی و آموزش مهارت ارتباطی والدین اجرا شد.
آزاده نظر بلند، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در ادامه این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه ها در کشور اظهار داشت: هم اکنون حدود ۳۸۰۰ کتابخانه در سراسر کشور فعال است و بالاتر از ۷۵۰۰ نیروی انسانی در این مجموعه فعالیت دارند که حدود ۷۰ درصد آنها را بانوان می سازند.
وی با اشاره به کمبود پوشش کتابخانه ای در مناطق روستایی گفت: تنها حدود ۸۰۰ روستا تحت پوشش خدمات کتابخانه ای قرار گرفته اند و یکی از راهکارهای ما برای حل این مسئله، توسعه کتابخانه های سیار با برنامه ریزی مشخص است. هم اکنون کمتر از ۶۰ خودروی کتابخانه سیار در کشور داریم و هدف گذاری ما این است که امسال ۱۰۰ دستگاه جدید به این ناوگان اضافه نماییم.
نظر بلند اضافه کرد: با رأی مناطقی که فاقد کتابفروشی هستند، نهاد کتابخانه ها در قالب طرح بازار کتاب و با تفاهم نامه ای با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می تواند به عنوان پایگاهی برای ثبت و سفارش کتاب عمل کند. این مبادرت به پیشرفت دسترسی فرهنگی کمک خواهدنمود.
وی با اشاره به نمونه ای از کتابداران سیار، اظهار داشت: در کرمان و شهر سیرجان یکی از کتابداران سیار ما خانمی هستند که با انگیزه و پشتکار درحال خدمت به مناطق محروم هستند.
نظر بلند همین طور به ضرورت تقویت دسترسی به منابع دیجیتال برای ارتباط بهتر با نسل نوجوان و جوان پرداخت و اظهار داشت: باتوجه به افزایش هزینه های خرید کتاب، تمرکز ما بر تقویت منابع دیجیتال و اشتراک مجلات بوده است.
آزاده نظربلند همین طور با اشاره به کمبود برنامه های ویژه نوجوانان اظهار داشت: در کتابخانه ها، استقبال از کتاب های کودک خوب است اما در عرصه نوجوان ضعف داریم. زمانی که نوجوان از کنترل والدین خارج می شود و به استقلال فکری می رسد، کمتر به کتابخانه جذب می شود. ما بدنبال طراحی زنجیره های محتوایی موضوعی نظیر ایران دوستی، تربیت فرزند، و هویت فرهنگی هستیم تا مخاطب نوجوان را جذب نماییم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه بر اهمیت برنامه ریزی فرهنگی برای گروه سنی کودک و نوجوان اصرار کرد و اظهار داشت: ما در عرصه ترویج کتابخوانی علاقه مندیم اقدامات مؤثری انجام دهیم. یکی از اولویت های ما، ترویج کتابخوانی در بین مادران و خردسالان است و در این جهت با موسسات غیرانتفاعی و سمن های فعال در عرصه کتاب نیز درحال مذاکره برای شروع یک همکاری مشترک هستیم تا در پایگاه های مختلف شهری برنامه هایی در این جهت اجرا نماییم.
بهروزآذر با اشاره به سفرهای استانی و مشاهده ی مستقیم نیازها و مسایل اضافه کرد: در خیلی از نقاط، دسترسی به کتاب هایی که به موضوع ارتباط والدین و فرزندان می پردازد، بسیار محدود است؛ در صورتیکه این مساله امروز یکی از نیازهای اساسی خانواده هاست. ما بدنبال تولید و ارائه ی محتوایی هستیم که به بهبود کیفیت روابط خانوادگی کمک کند؛ چه در قالب کتاب، چه کارگاه آموزشی و یا خدمات مشاوره ای.
وی با تأکید بر نقش کلیدی والدین در شش سال نخست زندگی کودک گفت: این دوره، موسس شخصیت، احساس امنیت، و ایجاد ارزش های انسانی همچون مهربانی و صداقت در کودک است. مهم ترین الگوی کودک در این سال ها، والدین او خصوصاً مادر است. پس آماده سازی والدین برای ایفای نقش درست در این بازه ی زمانی، ضرورتی انکارناپذیر است.
معاون رییس جمهور در آخر با اشاره به تأثیر کتاب هایی با محوریت الگوهای موفق ایرانی بر رشد شخصیتی نوجوانان، اشاره کرد: کتاب هایی که تجربه زیسته افراد موفق را روایت می کنند، می توانند حس خودباوری و مهارت حل مسئله را در نوجوانان تقویت نمایند. تجربیات شخصی من در هدیه دادن این کتاب ها به خردسالان و بازخوردی که از آنها گرفتم، نشان داده که این مسیر می تواند بسیار اثربخش باشد.

1404/01/28
12:05:40
0.0 / 5
16
تگهای خبر: آموزش , برنامه , جوانان , خدمات
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان بلاگ سان
sunblog