یادداشت اختصاصی،

همه امور در ارتباط با زنان در مباحث اجتماعی جای نمی گیرند

به گزارش بلاگ سان مدیر شبکه ایران-زنان اظهار داشت: همه امور در ارتباط با زنان در حوزه مباحث اجتماعی جای نمیگیرند چون که رفع بحران هویت زنان و دختران و رفع خلأهای قانونی و اصلاح قوانین جدا از مباحث اجتماعی هستند.

همه امور در ارتباط با زنان در مباحث اجتماعی جای نمی گیرند

به گزارش بلاگ سان به نقل از مهر، توران ولی مراد، مدیر شبکه ایران-زنان درباب تصویب ستاد ملی زن و خانواده در دولت و مجلس جهت تثبیت قانونی جایگاه آن در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد نوشت:
«سرکار خانم دکتر انسیه خزعلی، معاون محترم رییس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیر ستاد ملی زن و خانواده
سرکار خانم دکتر فاطمه قاسم پور، رییس محترم فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیته لطمه های اجتماعی و عضو کمسیون اجتماعی
اعضای محترم فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام؛
استحضار دارید که مسائل و موضوعات مرتبط به زنان و خانواده بر ابعاد مختلف زندگی آحاد جامعه شامل زن و مرد تأثیر دارد بدین جهت که زن نقش تربیتی و فرهنگی و مادرانگی دارد، پس نه اجازه بر غفلت از آنست و نه فرصتی بر این کار.
همه امور مربوط به زنان در زمینه مباحث اجتماعی جای نمی گیرند، که امور زنان و خانواده زیرمجموعه حوزه اجتماعی شود. رفع بحران هویت زنان و دختران، پیگیری مباحث فقهی خاص زنان و دستیابی به پاسخ ها برای موضوعات روز، رفع خلأهای قانونی و اصلاح قوانین و مشکلاتی که زنان به سبب زن بودن با آن روبرو هستند بغیر از مباحث اجتماعی هستند.
توجه آن مقام را جلب می کند به اقداماتی که برخی از مقامات رسمی صاحب جایگاه در پی جای دادن امور زنان و خانواده به زیر مجموعه امور اجتماعی هستند. این کار به مدلول غفلت از امور زنان و کمرنگ کردن پرداختن به آن دسته از مشکلات و مسائلی است که زنان به سبب زن بودن با آنها روبرو هستند. متعاقباً حذف نهادهای در رابطه با زنان از مراکز عالی نظام و مراکز تصمیم ساز آن خواهد آمد.
در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب ستادهایی ذیل بحث سند تحول بدون ذکر امور زنان و خانواده و این که یکی از آنها ستاد امور اجتماعی است زنگ خطری بر قرار دادن امور زنان و خانواده به زیر مجموعه ستاد امور اجتماعی است. بدیهی است از نتایج این اقدام نادیده گرفتن ستاد ملی زن و خانواده مصوب همین شورا خواهد بود.
همین تفکر پیگیر طرح «وزارتخانه امور اجتماعی، خانواده و جوانان» بود با حذف کامل و علنی امور زنان از ساختار اداره کشوری.
غفلت دولت های یازدهم و دوازدهم در فعال داشتن ستاد ملی زنان و خانواده و بهره برداری صحیح از آن برای پیشبرد امور برای زنان و خانواده، نابخشودنی است. بدیهی است عدم نقش مؤثر ستاد برخی را بر آن داشت تا پیشنهاد تشکیل وزارتخانه خانواده را بدهند.
استحضار دارید که رفع موانع، مشکلات و لطمه هایی که زنان و خانواده با آن روبرو هستند و توانمندسازی زنان و خانواده ها نمی تواند ماموریت یک وزارتخانه باشد، بلکه پرداختن به موضوعات مختلف مسؤلیت وزارتخانه ها و سازمان های مختلفی است که با ماموریت های مخصوص تشکیل شده اند. بعنوان مثال وزارتخانه هایی مثل کشور، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، بهداشت، آموزش عالی، ورزش، کار و تعاون، راه و ساختمان… و نهادها و سازمان هایی مثل بهزیستی و کمیته امداد امام و معاونت هایی مثل توسعه روستایی و غیره که وزرای این وزارتخانه ها اعضای ستاد ملی زن و خانواده هستند. ستاد ملی زن و خانواده مقر اصلی اجرا در دولت و هماهنگی است و تشکیل وزارتخانه ای به اسم خانواده موجب سلب مسؤلیت وزارتخانه های دیگر در امور مربوط به زنان می شود.
ستاد ملی زن و خانواده یک هیئت دولت ویژه زنان و خانواده و یک راه میان بر جهت تصویب قوانین و عملیاتی کردن طرح های ملی در زمینه زنان و خانواده با بهره گیری از راه مخصوص به خود است.
ستاد ملی زن و خانواده با جایگاه و اعضا و ترکیبش به ریاست رییس جمهور و عضویت معاون اول دولت به دبیری معاون امور زنان و خانواده و هم وزرای مرتبط به حوزه زنان یک هیئت دولت ویژه امور زنان و خانواده می شود. بعلاوه عضویت قوه قضائیه، فراکسیون زنان و خانواده مجلس، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و صاحب نظران و فرهیختگان دانشگاهی و حوزوی و سایر نهادهای مرتبط می تواند نقش مؤثری داشته باشد. بدین جهت لازم است که مورد توجه جهت حفظ، تقویت، تثبیت و بهره برداری مؤثر قرار گیرد.
توجه حضرتعالی را جلب می کند به آنچه در راه نقش آفرینی قدرتمند و هدفمند جهت رفع مشکلات زنان و خانواده در مراکز عالی و تصمیم گیر مانع به وجود می آورد. بدین جهت تثبیت قانونی جایگاه ستاد ملی زن و خانواده و تأثیرگذاری آنرا ضروری می کند.
اقداماتی از قبیل حذف الزام داشتن مشاورین امور زنان و خانواده در وزارتخانه ها در آبان ۹۲ در دولت یازدهم که آنرا به سلیقه و دلخواه وزیر موکول کرد. یا تنزل جایگاه دفتر امور زنان و خانواده صداوسیما از حوزه ریاست به زیرمجموعه یکی از معاونت ها، یا تعیین مشاور امور اجتماعی وزیر ارشاد دولت سیزدهم و عدم تعیین مشاور امور زنان و خانواده که در یک حرکت معنادار حذف مشاور امور زنان و بردن آن به زیرمجموعه امور اجتماعی را اعلام نمود. اقدام اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همان راستا و جهت عملیاتی کردن همان طرز فکر است؛ حذف امور زنان و جای دادن آن در زیرمجموعه امور اجتماعی.
ضروری است پیش از کارهای بیشتر سلیقه ای جریان های مختلف فکری که در امتداد تفکر انقلاب اسلامی به زن و خانواده رهنمون نمی شوند، در پی تثبیت ساختارها جهت عملیاتی کردن آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی نظام در زمینه زن و خانواده اقدامات لازم صورت گیرد.
مستحضرید تصویب ستاد ملی زن و خانواده در دولت و مجلس می تواند جایگاه آنرا تثبیت و نقش آنرا تأیید و پایدار کند. بدین جهت هماهنگی، همراهی و همکاری دولت و مجلس محترم با تهیه لایحه ای در دولت و یا طرحی در مجلس شورای اسلامی این کار ضروری را به نتیجه می رساند.
تصویب جایگاه قانونی ستاد ملی زن و خانواده در دولت و مجلس و فعال کردن آن، مانعی بر سر راه کارهای سلیقه ای و جناحی و سرعت بخشی به اقدامات لازم در زمینه زن و خانواده در جهت رفع مشکلات و لطمه ها و توانمد سازی زنان و خانواده می شود.
خداوند همه را در خدمت به نظام جمهوری اسلامی موفق بدارد.


منبع:

1400/11/25
22:38:38
0.0 / 5
479
تگهای خبر: آموزش , جوانان , دانشگاه , رمان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
لینک دوستان بلاگ سان
sunblog