ارزیابی میزان تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش كنكور،
کیفیت ورودی دانشگاه ها نسبت به سالهای قبل کاهش پیدا کرده است
به گزارش بلاگ سان، معاون آموزشی دانشگاه الزهرا با تأکید بر این که ورودی دانشگاه ها سال به سال ضعیف تر می شود، اظهار داشت: از آنجائیکه تعداد صندلی های خالی دانشگاه ها بالا رفته، برگزاری کنکور یا افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو فرقی با هم ندارند، برای اینکه بطور کلی کیفیت ورودی ها کاهش پیدا کرده است.
دکتر ابوالفضل شاه آبادی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص مهلت ۶ ماهه به وزیر علوم در حوزه بررسی بحث استقلال دانشگاه ها در پذیرش دانشجو با اشاره به اینکه استقلال دانشگاه ها در پذیرش دانشجو باید بصورت جامع باشد، اظهار داشت: استقلال دانشگاه ها، بصورت یک سیستم است که باید بصورت درستی اجرا شود. اگر بخواهیم استقلال بصورت جامع اتفاق بیفتد، در این ساختار اقتصادی کشور و با فضای ذهنی ما اجرایش به شکل مطلوب نخواهد بود.
وی در این خصوص افزود: این که دانشگاه ها خودشان دانشجو بپذیرند، اگر در یک کشور اروپایی بود، به آسانی میتوانستیم بگوییم که دانشگاه ها خودشان دانشجو انتخاب کنند و خودشان قدرت انتخاب داشته باشند. چونکه ساختار اقتصادی این کشورها و دانشگاه های اروپایی به نحوی طراحی شده است که منافع دانشگاه ها در انتخاب به گزینی دانشجویان است و اگر دانشگاهی و استادی به گزینی نکند، خود دانشگاه و استاد متضرر می شوند. پس در این ساختار، استقلال دانشگاه ها در پذیرش معقول است.
معاون آموزشی دانشگاه الزهرا درباب نظام آموزش عالی کشور اظهار داشت: زمانی که از آموزش حرف میزنیم، آموزش یک عرضه دارد و یک تقاضا. تقاضا را بنگاه های اقتصادی و جامعه دارند. این تقاضاهای آموزش عالی، متاثر از ساختار کلان کشور هستند. زمانی که در مواقعی دیگر، سیاستگذاری ها در این خصوص نیست، یعنی دوستدار علم نیست، چون منافع دانشگاه ها با این مسائل گره نخورده است، خروجی، مطلوب نمی باشد.
دکتر شاه آبادی با اشاره به افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سالهای آتی اظهار داشت: مسئله ای که هم اکنون در دانشگاه های کشور دیده میشود، این است که کم کم صندلی دانشگاه ها خالی شده است و گاهی به تعداد صندلی ها، متقاضی نیست. زمانی که این اتفاق رقم میخورد، چه سوابق تحصیلی و چه کنکور، ورودی دانشگاه ها ضعیف شده است.
وی با تأکید بر این که کیفیت دانشجویان جدید نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است: زمانی این اتفاق رقم خورده که صندلی های خالی در دانشگاه ها افزوده شده است. پس فرقی ندارد که سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجویان موثر باشد یا کنکور. چونکه ورودی دانشگاه ها ضعیف شده است.
معاون آموزشی دانشگاه الزهرا اشاره کرد: زمانی که تقاضا کم می شود، رقابت نیز کم می شود و انگیزه داوطلبان برای مطالعه کاسته می شود که نتیجه آن در کیفیت آموزش عالی موثر است. بدین سان چون سیستم گرفتار نقص است، طبیعی است که چنین نتایجی نیز داشته باشد. امروزه حتی در مقطع دکتری رشته هایی وجود دارد که فرد تنها با حضور در جلسه کنکور می تواند در دانشگاه پذیرفته شود.
دکتر شاه آبادی اشاره کرد: آموزش عالی نباید با مسائل بصورت جزیره ای برخورد کند و این دید در کشور باشد که هر وزارتخانه کار خودش را انجام دهد. چونکه ما همه در یک کشتی نشسته ایم.
وی با اشاره به کاهش اضطراب داوطلبان با افزایش تاثیر سوابق تحصیلی اظهار داشت: با افزایش تاثر سوابق تحصیلی، اساسا اضطراب دانشجویان کاسته می شود اما باید نسبت به این مساله تحلیل درستی داشته باشیم. آیا اضطراب تا این اندازه برای ما تعیین کننده است؟ ما باید به اهداف کلان فکر نماییم و بدانیم که چه اقداماتی انجام دهیم که علم در خدمت توسعه کشور باشد. پس باید موانعی که در سیستم مقابل این هدف وجود دارد، برداشته شود.
منبع: بلاگ سان
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب