نحوه آموزش و برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در ترم آتی

به گزارش بلاگ سان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه بازگشت دانشجویان باید با تمهیدات لازم باشد، اظهار داشت: می خواهیم بین ۸ تا ۱۲ هفته از ترم، آموزش را به صورت مجازی عرضه دهیم و همینطور چند جلسه از کلاس ها و امتحانات ترم آتی را به صورت حضوری برگزار نماییم.

نحوه آموزش و برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در ترم آتی
به گزارش بلاگ سان به نقل از ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در مراسم شروع سال تحصیلی جدید و آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، در جمع خبرنگاران در ارتباط با جزئیات بازگشایی دانشگاه در سال تحصیلی جدید اظهار داشت: مساله کرونا قابل پیشبینی نیست و این جوی است که در دنیا حاکم است. ولی از طرفی سویه جدیدی گزارش نشده و روند واکسیناسیون، فعالیتهای اجتماعی را فعال کرده است. ما می خواهیم در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۸ تا ۱۲ هفته از ترم را آموزش مجازی عرضه دهیم و همینطور آماده می شویم که از ۱۵ آبان یا اول آذر بخشی از آموزش را حتما به صورت حضوری عرضه دهیم. کلاس های عملی هم در مناطق سفید تا آبی و مناطق مجاز آماده سازی شده است و باید آزمایشگاه ها با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت کنند. در مناطق قرمز و نارنجی هم تمهیداتی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه حضور دانشجویان در این محیط ها منوط به داشتن کارت واکسیناسیون است، خاطرنشان کرد: در مرحله ای هستیم که بتوانیم آموزش را به صورت حضوری آغاز نماییم و برای دانشجویان پزشکی هم کلاس ها به صورت حضوری برگزار می گردد. چونکه واکسیناسیون آنها زودتر انجام شد و می خواهیم فضای دانشگاه در آینده با یک برنامه ریزی نظامند، فضایی داشته باشد که چند جلسه از کلاس ها حضوری باشد و امتحانات حتما حضوری برگزار گردد.
وی افزود: در سال تحصیلی جدید و در ادامه ترم های کرونایی، درحال بازگشت به فضای آموزش حضوری هستیم که این فضا، مقرر است فضای مکمل آموزش مجازی باشد.
وی با اشاره به اینکه سال جاری دانشجویان با تجربه کاملا متفاوت به محیط آموزش بازمیگردند، افزود: نباید بگوییم کرونا درحال تمام شدن است و یک رجعت ساده داشته باشیم. بلکه باید دقت کنیم که اگر این بازگشایی با تمهیدات لازم نباشد، حادثه آفرین خواهد بود. این تهمیدات فقط شامل سلف و خوابگاه ها نیست بلکه درک مفاهیم جدید است.
دکتر طهرانچی در ادامه خاطرنشان کرد: قبل از کرونا آموزشی داشتیم که حافظه محور و مدرک گرا بود. این که سال جاری ۵۲ درصد از داوطلبان ورود به دانشگاه به آموزش حافظه محور نه گفتند، نشان داده است که جوانان با شیوه آموزش حافظه محور خداحافظی کرده اند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: ما باید در دانشگاه و مدرسه شأن دانشجویان و دانش آموزان را حفظ نماییم و این مراکز را در جهت مطالبه دانشجویان و دانش آموزان مهیا نماییم. چون که جوان امروز معتقد دانشگاه رفتن با هدف خاص است.
دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه تعهد در یادگیری مهم ترین خصوصیت استاد در دوره جدید است، تصریح کرد: امروزه نمیتوانیم بگوییم استاد صرفاً درس بدهد، چونکه مباحث آموزشی در فضای مجازی موجود است و مساله صرفاً آموزش نیست و مساله اساسی یادگیری عمیق و وسیع ست.
وی اضافه کرد: ما باید خود شکنیم و از روش های صلب گذشته که ۲ سال پیش بود، عبور نماییم. ما به یادگیری عمیق نیاز داریم. ما باید اجازه دهیم دانشجو در جلسات امتحان با لپ تاپ بیاید و میزان یادگیری عمیق او را بفهمیم.
دکتر طهرانچی در انتها صحبت های خود اظهار داشت: آموزش باید بسترساز انتقال دانش بنیان باشد. امروزه نمیتوان آموزشی عرضه داد که افزاینده اقبال اجتماعی نباشد. اگر این گونه نباشد، در شکل دهی شاکله جامعه موثر نیست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: آموزش امروز نیازمند تغییر ماهیت است. اگر آماده نباشیم و در چرخه تحول آفرین نباشیم، ۵۲ درصد داوطلبی که سال جاری انتخاب رشته نکردند، سال بعد افزوده شده و حتی به ۷۵ درصد خواهند رسید.

احترام و اکرام دانشجو در محیط دانشگاه حفظ شود
همچنین، دکتر فرزاد جهان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: کاری که ما در دانشگاه انجام می دهیم تربیت اجتماعی دانشجو است. یعنی ما دانشجو را برای ورود به آینده آماده سازی می نماییم. اگر ما وظیفه خویش را درست انجام دهیم این دانشجو در آینده موفق خواهد بود.
وی افزود: ما در دانشگاه باید چند اقدام انجام دهیم که نخستین آنها احترام و اکرام دانشجو است. بر این اساس احترام و اکرام دانشجو باید در خوابگاه ها، کلاس، محیط اداری و سلف حفظ شود. ما باید به دانشجو اجازه بدهیم که حق داشته باشد در متن حقیقت، کنش اجتماعی داشته باشد و در بطن اجتماع تربیت شود.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دانشگاه باید از دانشجو مشورت خواهی کند و ما در دانشگاه آزاد اسلامی شورای تعامل دانشجویی راه اندازی کردیم چونکه معتقدیم دانشجو باید نظر دهد و نظر بگیرد. همینطور باید زمینه اظهارنظر دانشجو فراهم گردد.
دکتر جهان بین تصریح کرد: معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه شورای تعامل دانشگاه و دانشجو و همینطور کرسی ها تلاش می کند و دانشجویان جدیدالورود بدانند که تجربه منحصر به فردی خواهند داشت.

مسئولین به اشتغال دانشجویان توجه ویژه داشته باشند
در ادامه این مراسم، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به نودانشجویان این دانشگاه اظهار داشت: پس از ۱۸ سال زحمتی که پدر و مادر برای تربیت فرزند خود می کشند و بعد از هزینه های زیاد برای تحصیل، در نهایت فرزند خویش را با امید راهی دانشگاه می کنند. ۴۰ سال پیش قبولی در دانشگاه اشتغال را تضمین می کرد، ۲۰ سال پیش ورود به تحصیلات تکمیلی اشتغال را تضمین می کرد اما هم اکنون فقط ۵۲ درصد از داوطلبین حائز شرایط انتخاب رشته کرده اند.
وی افزود: دانشگاه ها باید کارآفرین تربیت کنند و خود دانشجو باید پس از فارغ التحصیلی تحول اجتماعی ایجاد نماید و کارآفرین باشد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفته به سمت دانشگاهی حرکت نماید که کارآفرین باشد، اضافه کرد: فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس شهریه است و در پشتیبانی از فعالیتهای فناورانه و کارآفرینانه به سمت شهریه صفر حرکت می کند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: دانشگاه آزاد فضای این را دارد که دانشجو به فضای کارآموزی حرکت نماید تا آینده دانشجو تضمین شود. بدین سان با همت دانشجویان و حمایت والدین، دانشجویان توانمند در چارچوب تیم های فناوری مولد اشتغال می شوند.
وی در انتها صحبت های خود اظهار داشت: از مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی بخصوص روسای واحدها تقاضا می کنم که در مقابل اشتغال دانشجویان توجه ویژه داشته باشند.
در این مراسم، دکتر محمد بطحایی معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه شروع سال تحصیلی آغاز یک زندگی جدید است، اظهار داشت: با تصویب شورای گسترش برای دانشکده های مهارت و کارآفرینی، انجام فعالیتهای عملی را تصویب کردیم که بزودی اجرا خواهد شد.
وی افزود: آموزش عالی با سردمداری دانشکده های مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویانی به جامعه تقدیم می کند که مهارت های آنها در رابطه با نیازهای جامعه باشد.
دکتر بطحایی خاطرنشان کرد: سال تحصیلی ۱۴۰۰ پس از دو سال سخت شروع می شود و امیدواریم مدارس سما و مراکز آموزش سیر طبیعی را طی کنند و از روسای واحدها و مسؤلان دانشگاه آزاد درخواست می کنم که به مدارس سما توجه ویژه داشته باشند.





منبع:

1400/06/31
17:30:34
0.0 / 5
472
تگهای خبر: آموزش , برنامه , جوانان , دانشگاه
این پست بلاگ سان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین پستهای مرتبط
نظرات کاربران بلاگ سان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
sunblog